Delen met:

De trainers

Fun-factor

Ons team bestaat uit professionals die over expertise van de sociaal-emotionele ontwikkeling van kind en puber beschikken. Alle weerbaarheidstrainers zijn door eigenaren Jaleesa en John opgeleid voor het geven van de unieke weerbaarheidstraining van Movemental. Hun team geeft vanuit enorme passie weerbaarheidstrainingen aan kinderen en pubers. Het plezier van de trainers wordt overgebracht op de kinderen en pubers. Een belangrijk onderdeel wat de trainingen van Movemental uniek maakt. Lees hier meer over onze trainers.


De trainers

John Reumer

Op dit moment wordt er gewerkt aan het verhaal van John. Heel erg benieuwd naar John zijn achtergrond? Stuur hem dan vast een berichtje: john@movemental.nlIlknur

Ilknur heeft jaren ervaring opgedaan als pedagoog en onderwijsadviseur en in het geven van trainingen en coaching aan kinderen, ouders en leerkrachten. Ilknur haar kwaliteiten liggen niet alleen bij de benadering van het kind, maar zij kijkt altijd naar het hele plaatje. Zij weet uit ervaring welke factoren helpend kunnen zijn in de omgeving van het kind, zoals in de klas. Wanneer nodig biedt zij hierin een ondersteunende rol.

Ilknur haar hart ligt bij kinderen! Ilknur kijkt samen met jou als ouder wat het beste is voor jullie zoon of dochter.

“Het is zo belangrijk voor een kind om in contact te staan met zichzelf en te ontdekken waar zijn krachten liggen. Dit is niet altijd gemakkelijk en daar heb je zeker als kind soms wat hulp bij nodig. Mijn passie is dan ook om samen met de kinderen te onderzoeken wat hun positieve en sterke kanten zijn en waar hun talenten liggen.”

Ilknur leert de kinderen om hun eigen kracht(en) te leren gebruiken om zo hun kwetsbare kanten te kunnen compenseren. Feitelijk helpt zij het kind bij zijn zoektocht naar zijn mentale kracht en ondersteund zij hen in hen persoonlijke ontwikkeling. Kinderen worden hierdoor mentaal sterker.

“Ik ben er erg trots op dat ik bij dit team mag horen!”

Lees ook mijn verhaal waarom ik kinderen wil helpen hen zelfvertrouwen te vergroten.


Mirjam

Mirjam heeft ruim 20 jaar ervaring als leerkracht en is zelf moeder van vier pubers. Zij is een echt gedreven weerbaarheidstrainer die zich heeft verder ontwikkeld in de psychofysiek weerbaarheid, om haar passie te kunnen volgen. Ze is post-hbo weerbaarheidstrainer en heeft zich gespecialiseerd in het individueel begeleiden van kinderen en pubers. Ze geeft vol enthousiasme laagdrempelige trainingen. Haar kwaliteit is dat ieder kind zich veilig voelt bij haar om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

“Ik wil kinderen en pubers helpen om op een goede en gezonde manier naar zichzelf te leren kijken. Ik wil dat kinderen ervaren dat ze trots mogen zijn zodat zij lekkerder in hun vel gaan zitten.”

Mirjam heeft een groot hart voor kinderen en pubers. In haar vak als leerkracht merkte ze het gemis van wat nu echt belangrijk is voor een kind. De sociaal-emotionele ontwikkeling. Ze zag met eigen ogen dat een negatief zelfbeeld voor veel problemen kan zorgen op school, maar ook daarbuiten. Mirjam ziet als geen ander in dat weerbaarheid de basis is om je ook cognitief verder te kunnen ontwikkelen.

“Weerbaar zijn is van levensbelang, want kinderen die op jonge leeftijd een goed gevoel over zichzelf ontwikkelen zijn zekerder op school, in hun werk en in het leven!”

Moeder: “We willen je bedanken voor je oprechte, spot -on, begeleiding van onze zoon. Hij voelde zich fijn bij jou, ging graag naar je toe, en heeft daardoor echt ervaren om proberen en te leren. Hij durfde bij jou te leren. Zo fijn! Hij heeft het maar getroffen met jou als begeleider. Ik merk dat we opgelucht zijn dat het zo goed heeft uitgepakt! Dank dat je hem hebt gezien zoals hij is en van daaruit hem hebt kunnen verder helpen. Lessen voor het leven heeft hij geleerd. Zo jong al. We gaan hem ondersteunen en helpen waar het kan. Dankjewel voor het maken van deze geweldige start en het aanreiken van de hulpmiddelen om ermee verder te gaan.”““Sytske: Leren en ontwikkelen wil pas goed als je lekker in je vel zit."

Sytske

Sytske is een gepassioneerde weerbaarheidstrainer, met veel kennis en ervaren met het werken met kinderen met en zonder gedragsproblemen. Na haar master SEN is zij zich meer gaan verdiepen in de psycho-fysieke weerbaarheid. Ze is Rots & Water en Kanjertrainer. Ze heeft zich daarnaast verder gespecialiseerd in individuele weerbaarheid (Pons Academie). Kortom, Sytske is specialist op gebied van ontwikkelen en geven van individuele weerbaarheidstraining op maat.

Zeker niet onbelangrijk, voelen kinderen zich snel op hun gemak bij Sytske. Met enthousiasme en optimisme helpt zij kinderen en pubers bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Dé basis om tot een weerbaar persoon uit te groeien.

“Ik sta graag naast het kind om samen te kijken waar zijn kracht in zit en hoe we dit naar boven kunnen halen. Ieder kind is op zijn eigen wijze van waarde en mag dit ook laten zien. Soms is het bedekt door onzekerheid wat zich kan uiten door teruggetrokken of stil te worden of juist zichzelf te overschreeuwen.”

Vanuit verbinding en een gelijkwaardige relatie werkt zij aan weerbaarheid, samen met het gezin. Sytske heeft de vaardigheden om duidelijkheid en structuur te bieden op een warme, invoelende manier.

Sytske gelooft dat lichamelijk bezig zijn ervoor zorgt dat kinderen en pubers ervaren wat er in je hart of hoofd gebeurt.

“Je kan een kind zien als een kastanje. Soms zit de huls er nog omheen. Deze kan prikken, afstoten, jezelf gesloten houden. Maar van binnen zit een prachtige glimmende kastanje. Samen zoeken we naar hoe je de huls openbreekt en de kastanje kan laten glimmen. Hiervoor is ‘durf’ nodig. In mijn trainingen hoop ik het lef om te laten zien wie je bent naar boven te halen.” “

Moeder:“Onze dochter had een goede klik met Sytske. Ze geeft zelf aan dat er nu meer kindjes met haar spelen doordat ze beter weet wat ze moet zeggen. Ze heeft meer zelfvertrouwen gekregen. De 4-stappen methode heeft haar daarin het meest geholpen. Ze is hier meer bewust van en past dit ook toe. Daarnaast wordt ze minder snel hevig boos.”
Sylvia

Sylvia geeft met veel enthousiasme weerbaarheidstrainingen bij Movemental. Met haar energieke houding weet zij speelse en laagdrempelige trainingen te geven, ze weet goed de kern te raken bij ieder kind. Sylvia heeft zich na haar opleiding tot psychomotorisch therapeut verder verdiept in weerbaarheid.

“Tijdens mijn studie heb ik mij veel bezig gehouden met het inzetten van boksen als hulpmiddel tijdens de therapie. Ik haalde hier veel plezier uit en ik zag ook dat anderen hier veel plezier aan beleefden en assertiever werden. Dit heeft mij doen besluiten hiermee verder te gaan en te onderzoeken welke invloed kickboksen heeft op de ontwikkeling van assertiviteit en weerbaarheid.

In mijn trainingen bied ik ruimte voor humor en speelse momenten, maar ik ben ook van een serieuze aanpak. Ik laat graag de ander zijn/haar kwaliteiten ontdekken en richt me vaak op de dingen die goed gaan. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen meer zelfvertrouwen ontwikkelen door weerbaarheidstrainingen!”


De trainers