Delen met:

De trainers

Fun-factor

Ons team bestaat uit professionals die over expertise van de sociaal-emotionele ontwikkeling van kind en puber beschikken. Alle weerbaarheidstrainers zijn door opgeleid voor het geven van de unieke weerbaarheidstraining van Movemental. Hun team geeft vanuit enorme passie weerbaarheidstrainingen aan kinderen en pubers. Het plezier van de trainers wordt overgebracht op de kinderen en pubers. Een belangrijk onderdeel wat de trainingen van Movemental uniek maakt. Lees hier meer over onze trainers.De trainers

Ilknur Öperli

Ilknur is zorgcoördinator bij Movemental. Voor een kennismaking- of adviesgesprek zul je met Ilknur gaan spreken. Ilknur haar hart ligt bij kinderen, maar dit zal je zelf al snel merken als je met haar in gesprek gaat! Ilknur doet niets liever dan samen met jou te kijken wat het beste is voor jullie zoon of dochter.

Ilknur heeft jaren ervaring opgedaan als pedagoog en onderwijsadviseur en in het geven van trainingen en coaching aan kinderen, ouders en leerkrachten. Ilknur haar kwaliteiten liggen niet alleen bij de benadering van het kind, maar zij kijkt altijd naar het hele plaatje. Zij weet uit ervaring welke factoren helpend kunnen zijn in de omgeving van het kind, zoals in de klas. Wanneer nodig biedt zij hierin een ondersteunende rol.

“Het is zo belangrijk voor een kind om in contact te staan met zichzelf en te ontdekken waar zijn krachten liggen. Dit is niet altijd gemakkelijk en daar heb je zeker als kind soms wat hulp bij nodig. Mijn passie is dan ook om samen met de kinderen te onderzoeken wat hun positieve en sterke kanten zijn en waar hun talenten liggen.”

Naast zorgcoördinator voert zij zelf ook weerbaarheidstrajecten uit met kinderen. Ilknur leert de kinderen om hun eigen kracht(en) te leren gebruiken om zo hun kwetsbare kanten te kunnen compenseren. Feitelijk helpt zij het kind bij zijn zoektocht naar zijn mentale kracht en ondersteund zij hen in hen persoonlijke ontwikkeling. Kinderen worden hierdoor mentaal sterker.

“Ik ben er erg trots op dat ik bij onderdeel mag zijn van dit team en aan het begin mag staan van een positieve ontwikkeling van ieder kind!”

Lees ook mijn verhaal waarom ik kinderen wil helpen hen zelfvertrouwen te vergroten.

Quinten heeft veel bij je geleerd en heeft meer durf dan voorheen.
Ook vertelde zijn nieuwe juf dat hij een goede start heeft gemaakt dit schooljaar en hij goed zijn best doet om niet weg te dromen. Ook gebruiken we de prima gedachte vaak thuis. Aan deze termen, de prut en prima gedachtes hebben we veel gehad. Dit was iets wat er vaak gebeurde, het snel negatief denken en daardoor blokkeren. Nu zien we dat Quinten dingen zelf doet die hij eerder niet deed en dat is een hele vooruitgang! Dankjewel daar voor.


John

John heeft al jaren ervaring met het begeleiden van mensen naar hun persoonlijke doelen toe. Na leerkracht te zijn geweest op het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, voelde hij de wens om mensen nog meer te kunnen helpen. Hij werd dan ook ambulant begeleider. Hij begeleid volwassenen, gezinnen en kinderen met uiteenlopende vraagstukken.

Hij heeft een groot hart voor het kind en voelt ontzettend goed aan wat een kind nodig heeft, zoals ervaringsgericht leren. Hij heeft de hbo-master opleiding tot psychofysiek weerbaarheidstrainer gevolgd, waarna hij volop kinderen is gaan helpen in hun weg naar weerbaarheid. John kan met zijn warme persoonlijkheid en ervaring als begeleider een grote positieve impact maken tijdens een kort traject. Positiviteit dat niet alleen het kind ervaart, maar ook de ouders en het hele systeem om het kind heen.

“De klik met het gezin is voor mij het aller belangrijkste, want vanuit die basis kunnen we voelen, leren en ontwikkelen. Het traject en de begeleiding zorgt voor de transfer en de bewustwording, maar de basis is nog belangrijker. Alleen dan kan elk kind zich gehoord en gewaardeerd voelen, waardoor hij of zij vertrouwen in zichzelf kan ervaren en van daaruit verder kan ontwikkelen. Dit hoop ik mee te geven in de trajecten en aan het team van Movemental.”

Moeder over John: “Je betekend echt wat in zijn leven"
Vader over John: "zonder jou wist ik het echt niet verder, ik ben blij dat je er bent voor ons"
Kind over John: "Je bent anders dan veel mensen, je bent ja hoe moet ik het zeggen.... warm zeg maar!"Mirjam

Mirjam heeft ruim 20 jaar ervaring als leerkracht en is zelf moeder van vier pubers. Zij is een echt gedreven weerbaarheidstrainer die zich heeft verder ontwikkeld in de psychofysiek weerbaarheid, om haar passie te kunnen volgen. Ze is post-hbo weerbaarheidstrainer en heeft zich gespecialiseerd in het individueel begeleiden van kinderen en pubers. Ze geeft vol enthousiasme laagdrempelige trainingen. Haar kwaliteit is dat ieder kind zich veilig voelt bij haar om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

“Ik wil kinderen en pubers helpen om op een goede en gezonde manier naar zichzelf te leren kijken. Ik wil dat kinderen ervaren dat ze trots mogen zijn zodat zij lekkerder in hun vel gaan zitten.”

Mirjam heeft een groot hart voor kinderen en pubers. In haar vak als leerkracht merkte ze het gemis van wat nu echt belangrijk is voor een kind. De sociaal-emotionele ontwikkeling. Ze zag met eigen ogen dat een negatief zelfbeeld voor veel problemen kan zorgen op school, maar ook daarbuiten. Mirjam ziet als geen ander in dat weerbaarheid de basis is om je ook cognitief verder te kunnen ontwikkelen.

“Weerbaar zijn is van levensbelang, want kinderen die op jonge leeftijd een goed gevoel over zichzelf ontwikkelen zijn zekerder op school, in hun werk en in het leven!”

Moeder: “We willen je bedanken voor je oprechte, spot -on, begeleiding van onze zoon. Hij voelde zich fijn bij jou, ging graag naar je toe, en heeft daardoor echt ervaren om proberen en te leren. Hij durfde bij jou te leren. Zo fijn! Hij heeft het maar getroffen met jou als begeleider. Ik merk dat we opgelucht zijn dat het zo goed heeft uitgepakt! Dank dat je hem hebt gezien zoals hij is en van daaruit hem hebt kunnen verder helpen. Lessen voor het leven heeft hij geleerd. Zo jong al. We gaan hem ondersteunen en helpen waar het kan. Dankjewel voor het maken van deze geweldige start en het aanreiken van de hulpmiddelen om ermee verder te gaan.”“Sytske: Leren en ontwikkelen wil pas goed als je lekker in je vel zit."

Sytske

Sytske is een gepassioneerde weerbaarheidstrainer, met veel kennis en ervaren met het werken met kinderen met en zonder gedragsproblemen. Na haar master SEN is zij zich meer gaan verdiepen in de psycho-fysieke weerbaarheid. Ze is Rots & Water en Kanjertrainer. Ze heeft zich daarnaast verder gespecialiseerd in individuele weerbaarheid (Pons Academie). Kortom, Sytske is specialist op gebied van ontwikkelen en geven van individuele weerbaarheidstraining op maat.

Zeker niet onbelangrijk, voelen kinderen zich snel op hun gemak bij Sytske. Met enthousiasme en optimisme helpt zij kinderen en pubers bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Dé basis om tot een weerbaar persoon uit te groeien.

“Ik sta graag naast het kind om samen te kijken waar zijn kracht in zit en hoe we dit naar boven kunnen halen. Ieder kind is op zijn eigen wijze van waarde en mag dit ook laten zien. Soms is het bedekt door onzekerheid wat zich kan uiten door teruggetrokken of stil te worden of juist zichzelf te overschreeuwen.”

Vanuit verbinding en een gelijkwaardige relatie werkt zij aan weerbaarheid, samen met het gezin. Sytske heeft de vaardigheden om duidelijkheid en structuur te bieden op een warme, invoelende manier.

Sytske gelooft dat lichamelijk bezig zijn ervoor zorgt dat kinderen en pubers ervaren wat er in je hart of hoofd gebeurt.

“Je kan een kind zien als een kastanje. Soms zit de huls er nog omheen. Deze kan prikken, afstoten, jezelf gesloten houden. Maar van binnen zit een prachtige glimmende kastanje. Samen zoeken we naar hoe je de huls openbreekt en de kastanje kan laten glimmen. Hiervoor is ‘durf’ nodig. In mijn trainingen hoop ik het lef om te laten zien wie je bent naar boven te halen.” “

Moeder:“Onze dochter had een goede klik met Sytske. Ze geeft zelf aan dat er nu meer kindjes met haar spelen doordat ze beter weet wat ze moet zeggen. Ze heeft meer zelfvertrouwen gekregen. De 4-stappen methode heeft haar daarin het meest geholpen. Ze is hier meer bewust van en past dit ook toe. Daarnaast wordt ze minder snel hevig boos.”
Sylvia

Sylvia geeft met veel enthousiasme weerbaarheidstrainingen bij Movemental. Met haar energieke houding weet zij speelse en laagdrempelige trainingen te geven, ze weet goed de kern te raken bij ieder kind. Sylvia heeft zich na haar opleiding tot psychomotorisch therapeut verder verdiept in weerbaarheid.

“Tijdens mijn studie heb ik mij veel bezig gehouden met het inzetten van boksen als hulpmiddel tijdens de therapie. Ik haalde hier veel plezier uit en ik zag ook dat anderen hier veel plezier aan beleefden en assertiever werden. Dit heeft mij doen besluiten hiermee verder te gaan en te onderzoeken welke invloed kickboksen heeft op de ontwikkeling van assertiviteit en weerbaarheid.

In mijn trainingen bied ik ruimte voor humor en speelse momenten, maar ik ben ook van een serieuze aanpak. Ik laat graag de ander zijn/haar kwaliteiten ontdekken en richt me vaak op de dingen die goed gaan. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen meer zelfvertrouwen ontwikkelen door weerbaarheidstrainingen!”


Bert

Bert van Hezel is een ervaren begeleider in de zorg. Naast dat hij meer dan 10 jaar in verschillende instellingen heeft gewerkt met jongeren met ernstige gedragsproblemen, heeft hij een grote passie voor de zelfverdedigingssport. Hij staat dan ook iedere dinsdag als taekwon-do trainer voor de groep.

Met een zwarte band(1e dan) in taekwon-do, weet Bert als geen ander hoe men controle krijgt over je lichaam, gevoel en gedachten. Of te wel, hij weet precies wat belangrijk is voor meer weerbaarheid en zelfbeheersing.

Bert weet de vechtsport materie zo toe te passen in de begeleiding en weerbaarheidstrajecten, dat een kind of jongere mentale doelen weet te bereiken. Hierbij ligt de focus niet op het aanleren van een technisch goede stoot of trap. Het gaat hier om zelfbewust zijn van je lichaam, vervolgens je gevoelens en het ervaren en toepassen van je eigen (mentale)kracht.

“Doordat ik bijna dagelijks te maken heb gehad met verschillende vormen van agressie weet ik hoe belangrijk het is om weerbaar te zijn en sterk in je schoenen te staan. Ook vanuit de andere kant bekeken, heb ik geregeld van dichtbij gezien hoe fijn het voor iemand kan zijn als hij zijn boosheid onder controle kan houden. Zelfbewust zijn en zelfcontrole geeft een boost aan het zelfvertrouwen.

De kennis en ervaring die ik in de praktijk heb opgedaan deel ik graag met kinderen die deze extra hulp kunnen gebruiken d.m.v. weerbaarheidstrajecten bij Movemental. Het werken naar doelen toe, samen met de gezinnen, is iets waar ik veel voldoening en plezier uit haal”Annemiek

Onze goedlachse Annemiek is een vriendelijke enthousiaste trainer die rust en veiligheid uitstraalt.

Ze is in 2016 afgestudeerd aan de opleiding psychomotische therapie. Al jaren werkt zij als ambulant hulpverlener en therapeut in de psychiatrie. Annemiek werkt met alle leeftijden als begeleider, maar met name het verder helpen van kinderen zowel thuis als in de trainingsruimte is wat Annemiek het liefste doet.

Als een kind bij Annemiek komt voelt hij of zij zich direct op zijn of haar gemak. De kracht van Annemiek is dat ze een kind direct een veilig gevoel geeft en binnen no-time een vertrouwensband heeft opgebouwd met zowel het kind als het gezin. Daarnaast vindt ze humor belangrijk. Dit zal ze dan ook tijdens haar trajecten terug laten komen.


De trainers