Delen met:

Kindercoach in weerbaarheid

Jaleesa Kodden

Coach Jaleesa Kodden, oprichter en drijvende kracht van Movemental, is Toegepast Psycholoog en psychofysiek weerbaarheidstrainer. Ze volgde met succes de Post-HBO opleiding Trainer Weerbaarheid met kinderspecialisatie. Ook was ze Nederlands jeugdkampioen karate. Een ervaringsdeskundige met inlevingsvermogen, een coach bij wie kinderen en ouders zich meteen op hun gemak voelen.

Kindercoach in weerbaarheid Jaleesa Kodden te Zwolle

Weerbaarheidstraining die kinderen gelukkiger maakt

Met passie en een frisse blik help ik kinderen sterker in hun schoenen te staan en zelfvertrouwen te krijgen. Het viel mij tijdens mijn studie op dat kinderen gebrek aan zelfvertrouwen vaak uiten met teruggetrokken of juist agressief gedrag. Met als gevolg opgekropte emoties, niet lekker in je vel zitten, woedeaanvallen, leuke dingen niet meer durven. Ik was het niet altijd eens met de methoden die hiervoor ingezet werden in de praktijk. Ik vond dat het effectiever kon, er miste iets. Kinderen werden daardoor minder gelukkig dan eigenlijk zou kunnen . Dat is niet nodig!

Eye opener

"Door mijn ervaringen met zelfverdedigingsporten ontdekte ik dat je die technieken heel goed kunt combineren met psychologische methodes en training. Een eye opener! Met deze combinatie heb ik een krachtige cursusaanpak gecreëerd om de weerbaarheid van kinderen naar een duidelijk hoger niveau te tillen. Voor mij was de stap toen snel gezet: vanuit dit concept psychofysieke weerbaarheidstrainingen laten geven."

Sterk zijn is vrolijk zijn

"Ik vind het geweldig hoe je als kind op deze manier je eigen kracht mobiliseert en resultaten bij de kinderen bereikt. De kick van dit vak, want een vak is het zeker, is dat je ziet hoe snel kinderen leren voor zichzelf op te komen. Dat kinderen veel meer zelfvertrouwen krijgen, maar ook zelfbeheersing. Een sterk kind is een vrolijk kind, en daar word ik weer vrolijk van!"

Lees hier meer over Jaleesa en waarom Jaleesa zich met weerbaarheid bezig houd.

Wat maakt deze training uniek?

Of je het voor het gemak nu assertiviteitstraining of weerbaarheidstraining noemt, begeleiding in zelfvertrouwen vergroten of gewoon persoonlijke coaching voor kinderen en pubers, dat maakt niet uit volgens Jaleesa. “Ouders zoeken een kindercoach, psycholoog, assertiviteitstrainer of kinderpsycholoog die zelfvertrouwen bij kinderen een impuls geeft. Het gaat niet om hoe je het noemt, maar hoe de begeleiding in weerbaarheid wordt gegeven. Belangrijk is dat je echt weet door te dringen tot het kind, en van daaruit een negatief zelfbeeld in een positief zelfbeeld kunt ombuigen. Een onbmisbare factor daarbij is: de grote passie van de begeleider of weerbaarheidstrainer.

"Ik ben blij in samenwerking met professionals om mij heen die dezelfde drive voelen als ik, om de situatie van het kind binnen het gezin of op de school te kunnen verbeteren. Professionals uit het onderwijs, psychologen, het CJG en de wijkteams, begeleiders en therapeuten"

De fun factor

Het is de persoonlijke drive van de coaches van Movemental om ervoor te zorgen dat er een trots, zelfbewust en lachend kind komt te staan. Wat is er fijner voor een kind dan krachtig en stabiel in het leven te staan en daardoor gelukkig en blij te zijn? Vanuit die passie en betrokkenheid wil Jaleesa, kinderen een ervaring bieden waar ze echt direct iets mee kunnen. En waar ze hun hele leven van blijven profiteren! Daarom moet een training niet alleen zinvol en verantwoord zijn, maar ook fun. Bij Movemental ga je je vanzelf uitleven en jezelf zijn. Terwijl je ondertussen met veel plezier leert om ook in het dagelijks leven jezelf te zijn.

Kindercoach in weerbaarheid Jaleesa Kodden te Zwolle