Delen met:

Zo krijgt je kind meer zelfvertrouwen (deel 2)

op

3 handige tips voor thuis, om je kind meer zelfvertrouwen mee te geven.

Ga naar deel 1 van deze blog voor tip 1 t/m 3.

4. Je kind laten meebeslissen

Laat je kind mee beslissen over kleine maar ook grotere keuzes. Denk aan de vakantie die jullie gaan boeken, hoe laat jullie naar oma gaan, maar ook welke knuffel mee naar bed mag en welke achterblijft. Door keuzes te leren maken ontwikkelen kinderen een bepaalde mate van zelfstandigheid wat het zelfvertrouwen kan vergroten.

5. Activiteiten

Laat je kind leuke dingen ondernemen. Spelen is belangrijk om sociaal gedrag te oefenen, maar ook om indrukken van de dag te kunnen verwerken. Groepsactiviteiten zijn daarnaast erg leerzaam om te leren omgaan met andere kinderen en rekening te houden met anderen. Tenslotte zorgt een (sport)training er ook voor dat kinderen leren dat ze moeten oefenen en trainen om ergens goed in te worden.

6. Zelfvertrouwen schalen

Laat je kind is zijn eigen zelfvertrouwen een cijfer geven. een 10 betekent dat je kind vindt dat hij veel zelfvertrouwen heeft en een 1 betekent geen zelfvertrouwen. Vraag is na wat het cijfer dat je kind heeft gegeven voor hem betekent en wat er anders is als hij één cijfer hoger zou hebben gegeven. Je kunt dan samen kijken naar wat er nodig is, wat je kind eventueel kan oefenen of leren om meer zelfvertrouwen te krijgen. Kinderen kunnen hier zelf leuke ideeën over hebben.


Ga naar deel 3 van deze blog voor tip 7t/m 9 voor meer zelfvertrouwen.