Delen met:

Wat je kunt doen als jij het zelf als ouder even niet meer weet

Door op

Mijn inzicht dat ik vorig jaar kreeg en hoe dit ook jouw kind kan helpen groeien.

Twee jaar geleden werd ik geleefd door mijn trainingspraktijk. Ik had in een korte tijd een enorme groei van nieuwe aanmeldingen. Ik pakte alles aan, ik wilde immers iedereen helpen. Echter werkte dit niet. Het begon op een gegeven moment te voelen als lopende band werk, iets wat totaal niet overeenkomt met mijn visie. Hierdoor gaf het minder voldoening, ik voelde aan alles dat ik meer in me had, maar ik had geen tijd meer om te groeien. Er moest iets veranderen!


Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Ik bedacht van alles om verandering in mijn situatie te brengen, maar excuses hielden me tegen om die ideeën ook uit te voeren. ‘Ik wil alles zelf doen’, ‘anderen kunnen mij niet helpen, zij doen het niet zoals ik het wil’, ‘ik moet eerst zeker weten of het wel echt gaat helpen, voordat ik een investering doe’.

Zelf had ik niet door dat het excuses waren. Excuses om binnen mijn comfortzone te blijven, binnen de bestaande situatie. De situatie was slecht voor mijzelf en oneerlijk tegen over mijn cliënten. Ik had namelijk meer in me zitten dan ik kon laten zien.

Het omslagpunt kwam toen ik met een ondernemer sprak die al stond waar ik wil staan. Zij bleef groeien in haar ontwikkeling, haar bedrijf bleef groeien en ze leverde echte waarde. Terwijl ik aan alles voelde dat ik ook verder wilde groeien, maar vast liep. Zij opende mijn ogen; ik kon dat ook! Zij werd mijn coach.

Ik investeerde in hulp

Ik moest een vermogen investeren voor haar hulp. De excuses waren heus niet direct verdwenen. Ik dacht bijvoorbeeld nog steeds ‘is nu wel het moment voor deze investering?', ‘Ik ben nu te druk om alles uit deze investering te halen’ en ‘Het is misschien helemaal niet goed om het nu anders te gaan doen’.
Maar juist doordat ik ‘ja’ zei tegen deze investering, en ‘nee’ tegen de excuses, gebeurde er iets. Nu moest ik wel, mijn focus veranderde, ik kreeg nieuwe energie en ik begon te geloven in mogelijkheden die ik eerst niet eens zag. Ik haalde alles uit mijzelf.
De verandering die de coaching bracht, was onbetaalbaar: Ik heb nu een aantal top collega’s die een ontzettend grote waarde leveren aan de cliënten. Ik heb weer meer tijd, waardoor ik mij weer bezig kan houden met (persoonlijke) groei, wat bijdraagt aan de kwaliteit van mijn trainingen en mijn geluk.

Eerst geven, dan ontvangen

Bovendien leerde ik iets dat ik de rest van mijn leven meeneem: verandering vraagt om investering. Als je iets anders wilt, betekent dat je iets anders moet doen. Er is tijd voor nodig, maar ook energie en moed. Je stapt immers uit je comfortzone. In mijn geval was er ook een financiële investering voor nodig. Deze regel geldt voor iedere nieuwe gewenste situatie. Ook voor gezinnen die vastlopen of voor ouders die niet weten hoe zij hen kind verder kunnen helpen weer lekker in z’n vel te zitten. Investeer in tijd, vraag om hulp of investeer in een trainer of coach. Stap uit die comfortzone en maak jezelf niet wijs dat jij het beste alles zelf kunt doen. Al ken jij je eigen kind zelf het beste.

Als je het blijft proberen zoals je deed, zal het blijven gaan zoals het ging.”


Laat je niet strikken door de gedachte 'is het m’n investering wel waard’?

Geen enkele coach of trainer weet vooraf wat het traject jullie precies gaat opleveren. Dit is van meerdere factoren afhankelijk, waaronder jijzelf. Wat je wel zeker weet, is dat het jullie in beweging brengt. En dat zorgt altijd voor nieuwe inzichten en kansen. Geniet daarvan! Sta stil bij wat werkt en beleef dat geluksmoment.

Ik wordt dan ook altijd blij als ik van ouders hoor “het maakt me niet uit of de training wel of niet vergoed wordt, we doen het toch wel” (met alle respect voor de ouders die afhankelijk zijn van vergoedingen). Deze ouders durven namelijk te investeren, wat aangeeft dat zij vertrouwen hebben in henzelf en hen kind. Zij geloven dat het gaat lukken. Dat het hen meer brengt aan geluk, ongeacht dat ze die tijd en dat geld niet meer te besteden hebben aan andere dingen. Dit zijn daarom vaak ook de gezinnen die in een korte tijd onverwacht grote successen behalen. Als je dat vertrouwen hebt in je eigen gezin, vraag je je dan nog af of het de investering waard is?

Kan jouw kind ook wel wat extra hulp gebruiken?

Investeer dan nu kort je tijd. Vul het aanmeldformulier in en je wordt uitgenodigd voor een gratis adviesgesprek. Dit gesprek geeft je inzicht en je krijgt direct praktische tips mee die je kunt toepassen.