Delen met:

Jouw kind gelukkig

Door op


Snel en blijvend effect,
in 3 stappen

Mijn kind zit niet lekker in z’n vel, heeft dat met weerbaarheid te maken?
Is je kind vaak boos of gedraagt het zich impulsief? Of zie je juist angst, onzekerheid en gepieker? Dat zijn tekenen van verminderde weerbaarheid; een disbalans tussen teruggetrokken en agressief gedrag. De oorzaak is vaak een negatief zelfbeeld.

Verminderde weerbaarheid is op zichzelf al vervelend, maar kan ook het begin zijn van grotere problemen: een ongelukkig gevoel, mindere schoolresultaten, isoleren van leeftijdsgenoten of juist van volwassenen. Of bijvoorbeeld stelen uit de winkel, onder druk van de groep. In enkele gevallen kan niet weerbaar zijn zelfs uitmonden in psychische problemen, zoals anorexia of depressie.

“werk aan weerbaarheid en voorkom
intensieve kostbare hulpverlening”


Ieder kind weerbaar

De coaches van Movemental helpen kinderen groeien in zelfvertrouwen, zelfbeheersing en een positief zelfbeeld. De kinderen worden sterker, zijn blij met wie ze zijn, durven eigen keuzes te maken, oftewel: ze zijn weerbaar.

Het unieke weerbaarheidsprogramma ‘Kom maar op... voor jezelf!’ van Movemental helpt kinderen om in korte tijd weer baas te zijn over hun gedachten en gevoelens. Samen geven we het kind zijn of haar zorgeloze leven terug. Ieder kind weerbaar, dat wil iedere ouder toch?

Niet praten, maar boksen!

Het weerbaarheidsprogramma ‘Kom maar op, voor jezelf’ bestaat niet uit langdurige therapiesessies met een ‘geitenwollen sok’. Niet uren praten, kleuren of plaatjes plakken. Nee, boksen! Oftewel, voelen en doen. Niet ‘gewoon’ boksen, niet leren hoe je een goede stoot geeft. Maar een unieke boksmethode, die bijdraagt aan een positief zelfbeeld.

Waarom boksen bij Movemental werkt


Kinderen herkennen het misschien niet zelf, de angst om af te gaan, buitengesloten te worden of dom te zijn. Laat staan dat ze er uit zichzelf over praten. Ze verbergen hun angst en onzekerheid door zich groter voor te doen of juist terug te trekken. Maar dit lukt niet wanneer ze boksen. Tijdens het boksen wordt het kind geconfronteerd met zijn eigen gedachten en gevoelens. De oefeningen die we doen, leren het kind om die gedachten en gevoelens te controleren. Met behulp van onze coaches, die voor dit programma zijn opgeleid, leert een kind al boksend weer te denken ‘ik ben blij met wie ik ben en dat mag ik laten zien’. Dé gedachte voor een happy kind.

De 3 pijlers voor weerbaarheid

De weerbaarheid van een kind, baseren we bij Movemental op 3 pijlers: voelen, doen en doorzetten:

1. Voelen

Weerbaar zijn begint bij zelfbewustzijn. Door te bewegen, leren kinderen voelen en gaan ze gevoelens herkennen. We doen fysieke oefeningen die bij het kind passen en stellen de juiste stimulerende vragen. Daardoor leert het kind zichzelf kennen. Het resultaat is dat hij of zij niet alleen ‘voelt’ tijdens de training, maar ook daarbuiten. Zo leren kinderen in het programma ‘Kom maar op... voor jezelf!’ bewust worden van gevoelens, grenzen en gedrag. Een eerste stap om te communiceren over gevoelens en je eigen mening.

2. Doen

Mensen leren door te doen. Ons programma zit vol met ervaringsgerichte oefeningen, gecombineerd met cognitieve gedragstherapie. Dit maakt het mogelijk om met plezier te oefenen met vaardigheden. Denk aan stevig blijven staan onder druk, grenzen respectvol aangeven en negatieve gedachten omzetten naar positieve gedachten. Kinderen ervaren direct wat werkt, wat ze al in zich hebben, en wat de positieve effecten zijn van weerbaar reageren. Je zult zien dat een kind hierdoor snel vertrouwt op zijn eigen kracht, dat ook écht in de praktijk brengt en weer lekker zichzelf durft te zijn

3. Doorzetten

Toch gaat het verder dan voelen en doen. Het belangrijkste wordt vaak vergeten; het systeem, de mensen om het kind heen. Zonder systeem, vergeet een kind in een moeilijke situatie wat hij geleerd heeft. Bij het programma ‘Kom maar op... voor jezelf!’ bekrachtigen we het systeem. De ouders, en wanneer nodig ook de leerkracht, worden vanaf het begin bij het programma betrokken. Samen zorgen we voor een omgeving waarop het kind kan terugvallen op moeilijke momenten. Een omgeving waarop hij verder kan bouwen. Dit is nodig om bij nieuwe moeilijke situaties door te blijven zetten.

Helaas wordt vaak te weinig aandacht besteed aan stap 1 en 3, voelen en doorzetten. Resultaten kunnen dan van korte duur zijn, of komen pas naar voren na een langdurig traject. Het weerbaarheidsprogramma ‘Kom maar op... voor jezelf!’ is daarom bewust ontwikkeld op basis van deze 3 pijlers. Om op een leuke manier, in korte tijd, te leren én blijvend resultaat te boeken.

Weer ‘happy’ voelen?

Wil jij weten hoe jouw kind of puber op basis van deze methode weer controle krijgt over zijn gevoelens en weer sterk en happy door het leven gaat?

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek. Je komt te weten:

- Waar jouw kind in kan groeien.
- Of het programma ‘Kom maar op... voor jezelf!’ aansluit bij het gezin.
- Wat het programma jullie oplevert.

Meld je vrijblijvend voor het adviesgesprek hier aan.