Delen met:

Chantal’s probleem

Chantal vertelde mij dat zij zich zorgen maakt om haar dochter Isa. Isa komt bijna iedere dag droevig thuis van school. Ze blijkt op school veel alleen te spelen, of samen met 1 vriendinnetje. Als er een derde bijkomt, trekt Isa zich terug. Isa is een meisje dat veel kan piekeren over van alles. Dit is extreem wanneer ze een toets moet maken of een presentatie moet geven voor de klas. Chantal maakte zich zorgen, ‘red ze het wel als ze straks naar het voortgezet onderwijs gaat’? Chantal wil haar dochter weer zien lachen, plezier maken en met zelfvertrouwen naar en van school kunnen zien gaan.

Eén van de belangrijkste dingen waar ik met Isa aan werkte, was haar houding. Door haar bewust te laten worden van haar houding en een zelfverzekerde houding aan te leren nemen, voelde zij zich sneller vertrouwd en ontspannen in moeilijke situaties. Het werd voor haar daarom mogelijk om niet-helpende gedachte zoals ‘ze vinden mij niet leuk’ om te zetten in helpende gedachten zoals ‘ik ben leuk zoals ik ben, wat een ander vindt hoeft niet iedereen te vinden’. Het lukte Isa om deze helpende gedachte ook daadwerkelijk te geloven. Zij kreeg minder last van (sociale)faalangst. Ze kwam weer lachend thuis.

Wil jij ook dat jouw zoon of dochter gaat leren wat ervoor nodig is om je zelfverzekerd te kunnen voelen, zodat het mogelijk is angsten te overwinnen? Wij helpen hem of haar graag tijdens de 8-delige groepstraining ‘Kom maar op, voor jezelf!’ die start op 8 mei. Kinderen gaan deze training samen met elkaar intensief aan de slag met onder andere het volgende:

  • Een zelfverzekerde houding aan leren nemen onder (groeps)druk
  • Zijn/haar grenzen duidelijk en respectvol aan leren geven
  • Op zijn/haar eigen kracht leren vertrouwen en niet-helpende gedachten leren omzetten in helpende gedachten

Deze training levert je niet alleen op dat je kind weer lekkerder in zijn vel gaat zitten, maar ook krijgt hij concrete handvatten mee voor de rest van zijn leven waar jij hem als ouders verder mee kan helpen.

Er is nog beperkt plek, want we zijn met een kleine groep, zodat er veel persoonlijke aandacht gegeven kan worden. Wil je dat jouw zoon of dochter erbij is? Laat me in het aanmeldformulier kort weten waarom. Aan de hand hiervan wordt er contact met je opgenomen om een vrijblijvend gesprek te plannen.