Delen met:

3 stappen om de juiste hulp voor jouw kind te kunnen kiezen

op

‘Ik ben al jaren bezig met mijn dochter, ze vindt de coaching die zij krijgt hartstikke leuk, maar ik zie maar weinig resultaat’. Een moeder liet mij dit weten tijdens het intakegesprek. Haar dochter volgt al voor een langere periode therapie om beter om te leren gaan met haar emoties. Helaas levert het in moeder haar ogen maar weinig op in de praktijk.

Moeder was op zoek naar een traject dat hen als gezin wél echt verder kan helpen, ze zit er dus niet op te wachten om weer tijd en energie te steken in een lang traject wat weinig oplevert. Ze kwam op onze website terecht en ze heeft de gok gewaagd. Tijdens het gesprek was ze om die reden wat sceptisch. Toch is ze het traject bij ons aangegaan met een boven verwacht resultaat als gevolg. Ik herinner me nog goed dat ze zei: “Na de eerste les kreeg ik al een andere dochter terug”.😁

Ik begrijp haar scepticisme volledig. Ik spreek veel ouders die worstelen met het vinden van geschikte begeleiding. Dit zijn vaak ouders die al bij een kindercoach of therapeut zijn geweest of waarvan hen kind al 1 of zelfs meerdere training heeft gevolgd via school. Één van de inzichten die ik al snel kreeg tijdens mijn studieperiode, is dat begeleiding voor kinderen effectiever kan. Ik ergerde me soms aan de duur die de begeleiding met zich mee bracht met een minimaal resultaat als gevolg.

Dit kon anders, dacht ik. Ik ben Movemental gaan starten met als doel om korte effectieve trajecten aan te bieden, die ook leuk zijn. Geen wekelijkse praatsessies met een geitenwollen sok. Geen standaard groepslessen gegeven door een leerkracht, maar speelse fysieke trainingen op maat met een hoog resultaat als gevolg.

Bij Movemental staat kwaliteit altijd voorop! Hetzelfde geldt overigens voor de ouders die hun zoon of dochter bij ons aanmelden. Dat vraagt om professionals met specialistische kennis en vaardigheden en dus niet om leerkrachten. Weerbaarheid is namelijk meer dan het aanleren van enkele vaardigheden. Psycho-fysieke weerbaarheid is een vak apart. Een vergissing die scholen geregeld maken, maar die je als ouder kunt voorkomen.

Hieronder deel ik met je de 3 stappen die je kunt zetten om de juiste hulp voor jouw kind te vinden.

  1. Vind een organisatie die werkt met de psycho-fysieke methodiek. Dit houdt in: mentale doelen bereiken door middel van fysiek oefeningen. Het is bewezen dat kinderen eerder geleerde vaardigheden toepassen in de praktijk wanneer zij fysieke bezig zijn, dan wanneer zij er alleen over praten. Daarnaast is fysiek bezig zijn door middel van spel, zelfverdediging, houdingsoefeningen en allerlei werkvormen die aansluiten bij het kind, niet alleen effectief, het is ook leuk. Plezier is belangrijk om tot leren te komen.
  2. Onderzoek of de coach is gespecialiseerd in het geven van psycho-fysieke weerbaarheidstrajecten. Alleen het uitvoeren van fysieke werkvormen is niet voldoende. De kracht zit hem in de oefeningen in combinatie met het stimuleren van bewustwording en coaching. Dit vergt kennis in de psychologie en de gespreksvaardigheden van de coach.
  3. Ga in gesprek en bepaal of het goed voelt. Uiteindelijk weet je pas echt of het de investering in tijd waard is door het te doen. Dit valt niet in diploma’s of succesverhalen te bewijzen, ieder gezin is anders en ieder kind heeft zijn eigen unieke kwaliteiten, aandachtspunten en manier van leren. Vertrouw als ouder op je gevoel. Alleen al als jij er als ouder op vertrouwd dat het jullie als gezin gaat lukken om stappen te zetten ben je al veel dichter bij het gewenste resultaat dan je wellicht had verwacht. Zonder vertrouwen, geen resultaat.

Wil jij graag dat jouw zoon of dochter via zelfverdediging, spel en ander fysieke oefening gecoacht wordt naar extra weerbaarheid? In onze trainingen leert hij of zij onder andere:

  • een zelfverzekerde houden aannemen onder druk,
  • grenzen duidelijk en respectvol aanleren geven (in een groep),
  • op zijn/haar kracht leren vertrouwen,
  • niet-helpend gedachten leren omzetten in helpende gedachten voor een positiever zelfbeeld.

Deze training levert je niet alleen op dat je kind weer lekkerder in zijn vel gaat zitten, maar ook krijgt hij concrete handvatten mee voor de rest van zijn leven, waar jullie hem als ouders verder mee kunnen helpen.

Wil jij dat hij of zij dit op een leuke manier in een groepje samen met andere leeftijdsgenoten gaat oefenen? Dan is onze de groepstraining een goede keuze.Wil jij zeker zijn van een plekje voor jouw kind in groepstraining? Ga dan vrijblijvend met één van onze professionals in gesprek om voor jezelf te kunnen beslissen of het goed voelt.

Voor de groepstraining is er nog maar beperkt plek. We zijn met een klein groep zodat er veel persoonlijke aandacht geven kan worden. Laat me in het aanmeldformulier kort weten waarom jij jouw kind wilt aanmelden. Aan de hand hiervan wordt er contact met je opgenomen om een vrijblijvend gesprek te plannen.