Delen met:

Kindercoach in weerbaarheid

Coach Jaleesa Kodden, oprichter en drijvende kracht van Movemental, is Toegepast Psycholoog en psychofysiek weerbaarheidstrainer. Ze volgde met succes de Post-HBO opleiding Trainer Weerbaarheid met kinderspecialisatie. Ook was ze Nederlands jeugdkampioen karate. Een ervaringsdeskundige met inlevingsvermogen, een coach bij wie kinderen zich meteen op hun gemak voelen en op de cursus weerbaarheid bij kinderen snel zelfvertrouwen ontwikkelen.

Kindercoach in weerbaarheid Jaleesa Kodden te Zwolle

Weerbaarheidstraining die kinderen gelukkiger maakt

Met passie en een frisse blik help ik kinderen sterker in hun schoenen te staan en zelfvertrouwen te krijgen. Tijdens mijn opleiding heb ik me gespecialiseerd in de klinische en neuropsychologische kanten van de psychologie. Het viel me toen al op dat kinderen gebrek aan zelfvertrouwen vaak uiten met teruggetrokken of juist agressief gedrag. Met als gevolg opgekropte emoties, niet lekker in je vel zitten, woedeaanvallen, leuke dingen niet meer durven. Kinderen worden daardoor minder gelukkig dan ze kunnen zijn. Dat is niet nodig!

Eye opener

"Door mijn ervaringen met zelfverdedigingsporten ontdekte ik dat je die technieken heel goed kunt combineren met psychologische methodes en training. Een eye opener! Met deze combinatie kan ik een krachtige cursusaanpak creëren om de weerbaarheid van kinderen naar een duidelijk hoger niveau te tillen. Voor mij was de stap toen snel gezet: vanuit dit concept psychofysieke weerbaarheidstrainingen ontwikkelen."

Sterk zijn is vrolijk zijn

"Ik vind het geweldig hoe je als kind op deze manier je eigen kracht mobiliseert en resultaten bij de kinderen bereikt. De kick van dit vak, want een vak is het zeker, is dat je ziet hoe snel kinderen leren voor zichzelf op te komen. Dat kinderen veel meer zelfvertrouwen krijgen, maar ook zelfbeheersing. Een sterk kind is een vrolijk kind, en daar word ik weer blij van!"

Wat maakt deze training uniek?

Of je het voor het gemak nu assertiviteitstraining of weerbaarheidstraining noemt, een cursus zelfvertrouwen voor kinderen of gewoon zelfvertrouwen vergroten, dat maakt niet uit volgens Jaleesa. “Ouders zoeken een kindercoach, psycholoog, assertiviteitstrainer of kinderpsycholoog die zelfvertrouwen bij kinderen een impuls geeft. Het gaat niet om hoe je het noemt, maar hoe de weerbaarheidstraining wordt gegeven. Belangrijk is dat je echt weet door te dringen tot het kind, en van daaruit een negatief zelfbeeld in een positief zelfbeeld kunt ombuigen.”

De fun factor

Het is mijn persoonlijke drive om ervoor te zorgen dat er een trots, zelfbewust en lachend kind komt te staan. Wat is er fijner voor een kind dan krachtig en stabiel in het leven te staan en daardoor gelukkig en blij te zijn? Vanuit die passie en betrokkenheid wil ik kinderen een ervaring bieden waar ze echt met hart en ziel betrokken bij zijn. En waar ze hun hele leven van blijven profiteren! Daarom moet een training niet alleen zinvol en verantwoord zijn, maar ook fun. Bij Movemental ga je je vanzelf uitleven en jezelf zijn. Terwijl je ondertussen met veel plezier leert om ook in het dagelijks leven jezelf te zijn.

Collega Sylvia Broeks

Sylvia Broeks geeft met veel enthousiasme weerbaarheidstrainer bij Movemental. Met haar energieke houding weet zij speelse en laagdrempelige trainingen te geven, ze weet goed de kern te raken bij ieder kind. Sylvia heeft zich na haar opleiding tot psychomotorisch therapeut verder verdiept in weerbaarheid.

» Lees meer


Jaleesa is aangesloten bij Stichting Kenniskring Weerbaarheid

Stichting Kenniskring Weerbaarheid

Kindercoach in weerbaarheid Jaleesa Kodden te Zwolle